Golden Maniac 
med CornmanAhlqvist

I denna video presenterar Inger och Christopher delar från sin andra kollektion Golden Maniac.
Denna kollektion togs fram under en resa i Dubai, och därav namnet!  Dubai är ett land som inte håller tillbaka på lyx & glamour och det är precis det denna kollektion handlar om!
CornmanAhlqvist går som vanligt igenom grunderna för en lyckad uppsättning, och påpekar vikten av att kräppa håret för att både göra sin uppsättning mer hållbar och enklare att utföra. Det använder sig av HH kräpptång och BJÖRKS Spraya Lagom som dom själva varit med att ta fram för att kunna jobba kontrollerat utan att det blir för hårt.
Write your awesome label here.

The best of so far med CornmanAhlqvist

I videon visar dom två olika uppsättningar, Inger börjar med att visa Queen Of the Dessert en pampig uppsättning som utstrålar mystik precis som öknen i Dubai.
Hon börjar med en låg knut som fästs med den uppskattade snodden med "krok" för att hålla håret på plats utan få dragningar.  
Främre övre håret är lockat för att skapa rörelse och volym, kräppning gör också att lockarna får betydligt längre hållbarhet. 
Hårnätet hjälper till att ha full kontroll på håret samtidigt som Inger lekfullt skapar sin form.   

Vi ser även Christopher skapa sin uppsättning Queen of Dubai ur kollektionen The Golden Maniac - även denna en låg uppsättning, som utstrålar rojalistisk elegans precis som filmen tusen och en natt.  
Här förklarar han att placering av knuten är avgörande för att skapa den perfekta formen för hela uppsättningen.
Håret som sedan ska upp i knuten är lockat i topparna för att undvika en "stum knut".
Håret fram till drar han sedan bakåt genom att endast använda sina händer för att skapa flow i håret, därefter tar han hjälp av pinkammen för att "jobba upp" håret i knuten.
Viola!
Queen of Dubai has arrived!

Cornman Ahlqvist

Om Cornman Ahlqvist
Med över 20 års erfarenhet i branschen har Inger och Christopher alltid haft stor passion för glamorösa håruppsättningar och styling!
Under åren har det både stylat svenska kändisar och jobbat på stora galor.

2015 grundades CornmanAhlqvist och då bestämde de sig för att sprida deras kärlek och kunskap för uppsättningar vidare genom att inspirera andra frisörer.
I samarbete med