The Sassi Doll med CornmanAhlqvist

I denna video presenterar Inger och Christopher delar från sin efterlängtade kollektion Sassy Doll som tyvärr inte kunde lanseras live då vi var mitt uppe i en pandemi, men här får ni ett smakprov ur kollektionen.
CornmanAhlqvist går igenom grunderna för en lyckad uppsättning, och påpekar vikten av att kräppa håret för att både göra sin uppsättning mer hållbar och enklare att utföra. Det använder sig av HH kräpptång och BJÖRKS Spraya Lagom som dom själva varit med att ta fram för att kunna jobba kontrollerat utan att det blir för hårt.
Write your awesome label here.

The best of so far med CornmanAhlqvist

I videon visar dom två olika uppsättningar, Inger börjar med att visa The Sassy- en hög uppsättning med festkänsla som gör dig redo för vilken galamiddag som helst!
Hon arbetar metodiskt igenom håret, utan att övertänka och med två tofsar som utgångspunkt skapar hon denna kreation, vikten av kräppning är återkommande och med hårnät och bamsenålar så blir det ett vinnande koncept för CornmanAhlqvist.

Vi ser även Christopher skapa sin kreation ur kollektionen- The Doll- även den en hög uppsättning men med en mjukare touch, otroligt elegant men med en ungdomligare look. Även han arbetar med två tofsar som utgångspunkt som sedan binds samman i en klassisk "Donut".
Christopher arbetar mjukt och metodiskt i stora sektioner och "knyter" håret för att sedan kunna gå in och dra ut det bitar han önskar, för att skapa en snygg hög "boll" men finess!

Nu kan festen börja!

Cornman Ahlqvist

Om Cornman Ahlqvist
Med över 20 års erfarenhet i branschen har Inger och Christopher alltid haft stor passion för glamorösa håruppsättningar och styling!
Under åren har det både stylat svenska kändisar och jobbat på stora galor.

2015 grundades CornmanAhlqvist och då bestämde de sig för att sprida deras kärlek och kunskap för uppsättningar vidare genom att inspirera andra frisörer.
Created with